Monday, July 24, 2017

3950) ANALISIS MINGGUAN - UTUSAN ONLINE - 23/07/2017

Screen Shot 2017-07-24 at 10.35.15 AM
Kisah Kabi
Lelaki bernama Kabi dengan gelaran Datuk menjadi perhatian selepas kegiatan penipuan jual beli dan pajakan kereta didedahkan oleh Persatuan Pengguna Islam (PPIM).
Ini ekoran aduan dan maklum balas  daripada orang ramai. Dalam media sosial sentimen kemarahan terhadap Kabi, 38,  meluap-luap apatah lagi dia dikatakan 'kebal'.
Lebih 50 aduan polis dikatakan telah dibuat ke atasnya namun tiada tindakan diambil sehinggakan ada pihak menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) pula menyiasat isu tersebut. Buatlah carian maklumat dalam laman sosial, memang kisah jenayah Kabi "menarik" antara lain pernah melarikan diri semasa jaminan mahkamah dan pernah juga dibuang daerah.
Bagaimanapun segala keresahan mengenai Kabi reda apabila Timbalan Ketua Polis Negara, Noor Rashid mengumumkan penubuhan pasukan khas menyiasat lelaki berkenaan. Awang turut lega.
Dengan sendirinya ia menjawab bahawa Kabi tidaklah kebal dan dilindungi oleh sesiapapun. Kini biarlah polis menjalankan tugas dan bersabarlah menanti hasilnya.

No comments:

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...