Saturday, December 5, 2015

2402) MY NEWS HUB - 4/12/15 - JURURAWAT HOSPITAL SWASTA DITEGAH MENUTUP AURAT?


SEORANG jururawat sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur telah ditamatkan perkhidmatannya hanya kerana dia menutup aurat sewaktu menjalankan tugasnya.

Menurut laporan stesen Astro Awani, Nazirah Sauni Samat, 24, mengakui dia memahami serta akur dengan syarat-syarat pakaian seragam hospital berkenaan.

Dia juga sudah menetapkan tidak akan menerima tawaran pekerjaan dari hospital tersebut sekiranya dia dikehendaki mengikut syarat yang digariskan.

Isu terjadi apabila genap dua bulan bekerja di situ, dia telah disuruh untuk memotong bahagian lengan bajunya yang panjang menjadi pendek.

Dek tertekan teruk dengan permintaan tersebut, Nazirah mendakwa dia dilanda masalah tekanan, namun nekad untuk kembali bekerja setelah memotong lengan bajunya.

Jururawat ini yang mengenakan stoking tangan berwarna kulit turut telah diminta untuk tidak datang bekerja selagi dirinya belum bersedia untuk memenuhi segala syarat ditetapkan.

Sumber : http://www.mynewshub.cc/2015/12/04/jururawat-hospital-swasta-ditegah-menutup-aurat/?fb_ref=f306e098e7f54d9a93e09f1ab56ac8a7-Whatsapp

No comments:

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...