Thursday, October 26, 2017

4190) DUA AKTIVIS PPIM MENGAKU TIDAK BERSALAH CEROBOH PREMIS – BERITA HARIAN – 25/10/17Kajang: Dua aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret, di sini semalam terhadap tuduhan melakukan khianat dan menceroboh premis sebuah syarikat kereta pajak di sini, Julai lalu.
Pengarah Unit Tindakan Khas Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Yusuf Azmi bersama Ketua Operasi unit itu, Ali Salimin membuat pengakuan berkenaan di hadapan Majistret Nor Afidah Idris.
Yusuf 27, dan Ali, 5Q, didakwa bersubahat melakukan perbuatan khianat dengan memotong kunci pagar stor Syarikat AGR Auto Trade Sdn Bhd pada jam 3.30 petang, 10 Julai lalu.
Mereka dituduh melakukan perbuatan itu di hadapan stor Syarikat berkenaan di Lot 1926A, Sungai Sikamat, Jalan Cheras Batu 13, di Sini dan didakwa mengikut Seksyen 427 Kanun KeSekSaan. Bagi pertuduhan kedua, mereka didakwa melakukan pencerobohan jenayah di tempat sama, antarajam 3.30 petang hingga 7.30 malam, hari sama dan didakwa mengikut Seksyen 447 Kanun Keseksaan.
Mereka yang ditahan polis pagi Semalam dibebaskan dengan ikat jamin RM5,000 setiap seorang dan ditetapkan 24 November untuk Sebutan Semula keS. Pendak-Waandilakukan Timbalan Pendakwa Raya Megat Mahathir Tharih Afendi.

No comments:

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...