Friday, April 22, 2011

INFO : BERWASPADA DENGAN UBAT TIDAK HALALUbat daripada sumber babi merupakan isu kontemporari, sensitif dan kontrovasi terutamanya bagi negara yang majoriti rakyatnya beragama Islam seperti di Malaysia, Indonesia dan Brunei. Produk ubat-ubatan seperti vaksin, ubat pembedahan, kencing manis dan sakit jantung disyaki mengandungi bahan-bahan yang tidak halal. Meskipun Islam memberi kelonggaran sementara untuk mengambil ubat-ubatan yang mengandungi sumber haram dalam keadaan darurat, namun bagi pesakit yang menitik beratkan soal halal dan haram, mereka mempunyai hak untuk mengetahui dan membuat keputusan sama ada mahu menerima atau menolak ubat tersebut. 
Buku Ubat Daripada Sumber Babi dan Pilihan Alternatif  ini memberi pendedahan dan panduan kepada pembaca bagi menghadapi isu penggunaan sumber babi di dalam ubat-ubatan dan permasalahan yang berkaitan dengannya. Selain menyenaraikan lebih 90 jenis ubat yang mengandungi sumber babi dan pilihan alternatif yang ada, buku ini juga menerangkan pendapat-pendapat ulama serta fatwa-fatwa perubatan terkini yang dikeluarkan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

  PenulisSinopsis
Penulis : Abdul Rahman, B. Pharm
Kod ISBN : 978-967-10060-0-9
Penerbit : H Science Solution
Harga : RM39.90,


Dapatkan di Sembang - Sembang Cafe @ The Mall
Lower Ground 6, (LG 6),
Parkson Ground, 100 Putra Place,
Jalan Putra 50350 Kuala Lumpur.
No. Tel : 03-40428313
Hotline : 019-3591000
                                             


 


3 comments:

ott said...

buku yang baik tuk semua..

hijau said...

begtu byk ubatan dbuat mgunakn sumber dr babi..jd klu blh d elakkan plh la ubat-ubatan yg lbh tjamin sumbernye..spt ubat2 di perubatan islam dan tradisonal..

Zam said...

Kan bagus kalau tak payah beli. ikut sejrah orang melayu islam nih nak beli buku satu setahun pon susah.

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...